Narancsmisu

  • 2014.01.09.
  • 9

Boldog Új Évet Minden Kedves Olvasòmnak!!Az ùj évre vonatkozòan, igyekszem rendszeresebben frissìteni a blogot, és a tavalyi évről behozni a lemaradást, azaz, megìrni a posztolásra várò recepteket, szép sorjában!Tudom....ezt már ìrtam, de talán meglelhető az arany középùt a fotòzás..és a blogolás között.....azon gondolkozom, hogy talán posztolni kéne a képeket is, és akkor nem alakul ki ilyen sokáig csend az oldalon.....vélemény? Mit szòltok?Még az ünnepek alatt készítettem ezt a citrusos, téli 'misut', párat pohárdesszertként szervírozva, a többit meg egy tálba sorakoztatva...elfogyott, sőt, ez a desszert fogyott el a leghamarabb! :)Bőségesen tartalmazott narancsot....adtam hozzá narancsolajat, kandírozott narancshéjat, narancsos étcsokoládét, friss narancs levét és húsát, és szeletelt pirított mandulát...amire szükségünk lesz...500 g mascarpone2 tasak vaníliás cukor/vagy 2 ek házi vaníliás cukor100 g szeletelt mandula megpirítvanarancsolaj50 g narancsos étcsokoládé aprítva200 g babapiskóta2 narancs húsa kockázvaa sziruphoz...2 narancs leve1 ek házi/ vagy 1 tasak vaníliás cukortetejére..200 ml habtejszín2 tasak vaníliás cukor/vagy
2 ek házi vaníliás cukoraprított étcsokoládémandulaszeletekkandírozott narancshéjA narancsok levéből a vaníliás cukorral szirupot készítünk, majd félretesszük. Később ebbe a narancsos/cukros lébe fogjuk mártani a babapiskótákat.A mascarponét ízesítjük vaníliás cukorral, és ízlés szerint pár csepp narancsolajjal. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk.A babapiskótát megmártjuk a szirupban (ha pohárban készítjük, akkor kisebb darabokra törjük)Egy sort egymás mellé teszünk, megszórjuk mandulával, a friss narancs húsával, reszelt csokoládéval, majd rásimítunk egy adag mascarpone krémet, aztán újabb adag babapiskóta következik, a többi hozzávalóval, a végén a tetejére kanalazzuk a vaníliás cukorral felvert habtejszínt, majd megszórjuk mandulával, narancshéjjal, és étcsokoládéval.Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon, és összeérjenek az ízek. Az utolsó babapiskótánál, ha marad a szirupból, öntsük nyugodtan a piskótára!