Brownie

  • 2013.08.17.
  • 5

Nagyon terápiás.....sok-sok fagylalttal!Az egyik legfinomabb brownie....pont olyan, amilyennek lennie kell...ropogós kéreg, puha belsővel. A brownie-t fagyival szeretem a legjobban, most sem spóroltam, még melegen, a langyos kockákra halmoztam pár gombócot...
Hozzávalók (8 szelethez)7 dkg vaj8 dkg étcsokoládé (nálam az egyik nyertes a Heidi
csokoládé)10 dkg lágy sötétbarna nádcukor1 ek házi vaníliás cukor (vagy 1 tasak vaníliás cukor)1 tk vanília kivonat2 tojás4 ek tej7 dkg lisztTIPP: Én egy kisebb tepsiben szoktam a brownie-t sütni, hogy vékonyabb, laposabb legyen...aki nagyobb tepsiben, magasabb kockákat szeretne, mindenképpen duplázza ezt az adagot. A lágy sötétbarna nádcukrot helyettesíthetitek kristálycukorral, vagy sima nádcukorral is, de érdemes egyszer kipróbálnotok azt a ragacsos, csokoládészínű, karakteres ízű cukrot, mert finom aromát ad a desszerteknek, csokoládés süteményekhez rendszeresen ezt használom!
FolyamatA vajat és a csokoládét lassú tűzön, párszor átkevergetve olvasszuk fel. Szép selymes és illatos masszánk lesz.Vegyük le a lángról és a kétféle cukrot, a kivonattal keverjük hozzá.A tojást és a tejet egy kis tálkában keverjük habosra.Öntsük a csokoládés keverékbe, és dolgozzuk össze.A lisztet is szitáljuk, és forgassuk párszor bele, amíg a masszával elkeveredik.Öntsük a masszát az előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig.Ne süssük túl, a brownie közepének lágynak kell lennie.Hagyjuk 10 percet pihenni, majd vegyük ki a formából és kockázzuk fel.Fagylalttal tálaljuk!(Ötletadó: Deborah Gray 500 vegetáriánus étel)

Címkék

Brownie