Spárgás frittata

  • 2013.05.14.
  • 7

Egy aprócska
'üzemi' baleset után, mely a kertben történt Bonifác kutyámnak köszönhetően, újra itt, lassan-lassan de alakulok,
és kezdek visszarázódni a blogírásba, no meg a fotózásba! :)Kezdem egy
nagy kedvencemmel, a frittata-val. Most épp spárgával, mert
nagyon szeretjük. Ahogyan a frittata-t is...ami szerintem hidegen a legfinomabb, amikor már összeérnek az ízek!Hozzávalók500g zöld spárga6 nagyobb tojássó, borsparmezánolívaolajFolyamatA spárgákat megmossuk, a fás részt eltávolítjuk, majd lobogó vízben pár perc alatt megfőzzük.Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és a serpenyőnket rázva, a spárgákat átpirítjuk.A tojásokat egy tálban felverjük, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint
parmezánt reszelünk hozzá, amennyit jónak látunk. (Én elég sokat hozzáadok...)Ezt a
parmezános, fűszeres tojást
borítjuk rá a spárgára, és
kevergetés nélkül, mindkét oldalát megsütjük, így lesz lepény.Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal és parmezánforgáccsal.Mennyei.......

A frittatta-t készíthetitek bármilyen zöld fűszerrel, pl. petrezselyemmel, bazsalikommal, vagy kakukkfűvel, adhattok hozzá cukkinit,
a tojáshoz pedig tehettek még tejszínt, a parmezánon kívül pedig érettebb, aromásabb sajtokat is. Érdemes nagyobb serpenyőben készíteni, legalább 6-8 tojásból, hogy szépen elterüljön, de azért ne legyen annyira vékony.Fokhagymát is szoktam a frittata-hoz adni, de
ehhez a
spárgás változathoz én soha nem teszek!

Címkék

Frittata