Tökmagos-sajtos háromszögek

  • 2013.04.02.
  • 4

Így esténként igazán kellemes bejegyzést írni, egy bögre forró tea és egy omlós mogyorós keksz társaságában...
Tegnap egy krémes levest készítettem sárgaborsóból, a maradék sonkát is felhasználtam, és a fűszeres leves mellé készítettem ezeket a
csinos tökmagos háromszögeket.Ezek a sós apróságok nálunk nem sokáig maradnak a nyakunkon,
amikor a levest fényképeztem, úgy kellett megmentenem egy-két mutatósabb darabot dekorációnak! :)A recept, a már jól bevált sajtos rúd receptje, csupán annyiban módosult, hogy a sima liszthez, kevertem teljeskiőrlésű búzalisztet is....Hozzávalók20 dkg
búzaliszt20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt1 tk só1 kocka (250 g) margarin3-4 ek reszelt sajt (most vegyesen füstölt és sima is)1 kis doboz natúr joghurt (140 g)1 tojás felverve
a kenésheztökmag és reszelt sajt a tetejéreFolyamatA kétféle lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a liszttel elmorzsoljuk a kockára vágott margarint.Hozzáadjuk és elkeverjük benne a reszelt sajtot, majd az egészhez keverünk egy doboz joghurtot.Tésztát gyúrunk belőle (ha később használjuk fel,
akkor folpackba csomagoljuk, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük).A gombócot megfelezzük, majd enyhén lisztezett deszkán
kb. sütőlemez méretűre
nyújtjuk, és háromszögeket vágunk. Én egész vékonyra nyújtottam a tésztát, a krémleves mellé, de ízlésünk szerint nyújtsuk megfelelő vastagságúra a tésztagombócokat.Sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük
tojással, megszórjuk sajttal és tökmaggal. A másik adaggal is ugyanígy járunk el.Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt
barnára sülnek.