Omlós lekváros golyóbisok

  • 2012.12.21.
  • 7

Gyors bejegyzés....kicsit elnyelt a konyha és a munka kettős frontja...de azért illő egy karácsonyi hangulatú bejegyzést írni a blogra!!Édes aprósüti készült, jelentem, megmentve, és eldobozolva karácsonyra! Nagyon sokféle kekszet gyártottam, nálunk egyébként is mindennapi fogyóeszköz, igyekszem majd őket feltenni..A bejglik is kisültek ma, fényképet már sajnos nem tudtam készíteni, de a receptet feltöltöm, aztán majd
felteszem a képet is hozzá! :)A kekszeket egy ideje szigorúan vajból készítem, annyira omlósak, és finomak lesznek, teljesen más lesz tőle a tészta, úgyhogy érdemes kipróbálnotok!Hozzávalók kb. 32 db lekváros koronghoz20 dkg
puha vaj10 dkg porcukor1 citrom reszelt héja2 tojássárgája30 dkg liszttetejére1 tojásfehérje2 marék aprított mandula2 ek eperlekvár FolyamatA vajat a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük.Hozzáadjuk a tojássárgáját, alaposan elkeverjük.Hozzászitáljuk a lisztet is, és az egészet fakanállal kidolgozzuk.(Lágyabb masszát kapunk).A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral, a tésztából kisebb darabokat csípünk, golyót formálunk, majd a sütőlemezre fektetjük. Mindegyik golyó közepébe
mélyedést nyomunk.Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk az aprított mandulával, a mélyedést megtöltjük lekvárral, és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban tárolhatjuk.