Banános-csokoládés sütemény gyömbérrel

  • 2012.12.25.
  • 8

...mandulával és mogyoróval...És mostmár képpel!! A recept hasonló az ITT
található almás változathoz!Nekünk nagy kedvencünk a gyümölcskenyér, szinte teljesen mindegy, mi van benne, másnap a legfinomabb, pihe-puha, tökéletesen szeletelhető, porcukros tetővel, vagy anélkül is isteni finom! A karácsonyunk állandó kísérő desszertje a bejgli mellett, fogadjátok szeretettel, ha már ennyire kevés friss bejegyzést tudtam hozni az idén.....Ezzel a fűszeres kenyérkével kívánok Mindenkinek Nagyon Békés, Áldott
Karácsonyi Ünnepeket!!!

Hozzávalók
(25X11 cm-es kenyérsütő formához)175 g puha vaj100 g lágy sötétbarna nádcukor4 tojás kissé felverve50 g étcsokoládé aprítva, reszelve225 g liszt2 tk sütőpor50 g pörkölt mogyoró50 g pörkölt mandula1 tk friss reszelt gyömbér3 banán kockázva1 ek citromlé1 tk friss gyömbér reszelve 1 ek vaníliás cukorFolyamatA kenyérsütő formát vékonyan kivajazzuk és lisztezzük.A banánt felkockázzuk, majd a citromlével, vaníliás cukorral, friss gyömbérrel pár perc alatt összefőzzük, és félretesszük.A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett fokozatosan beledolgozzuk a felvert tojásokat, hozzáadjuk a friss gyömbért.Beletesszük a csokoládéreszeléket, a mogyorót és a mandulát, beleforgatjuk a banános masszát, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.A tésztát a formába öntjük.Előmelegített sütőben
kb. 50 percig sütjük (hőlégkeveréses gázsütőnél alacsony fokozaton) amíg a süteménybe szúrt fogpiszkálóra már nem tapad a tészta.(Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.)A süteményt, süteményrácson hagyjuk kihűlni!