Vaníliás gofri!....és pár apróság rólam a Mit főzzünk ma? online gasztronómiai magazin jóvoltából

  • 2012.11.22.
  • 5

Újra itt! A napokban készült rólam egy cikk:
http://www.mitfozzunkma.hu/news/fiatalokbloggerek-mozzarelli
a linkre kattintva elolvashatjátok!
:) Itt is köszönöm a lehetőséget Varga Andreának, nagyon örültem neki!!


Még a múlt héten készült reggelire ez a finom vaníliás gofri, két 3,5 éves apróságnak...Imádjuk a gofrit, porcukorral, lekvárral, nutellával egyaránt, nyáron hideg fagylalttal....egyszóval a gofri csudajó dolog ám!!Csak
egy
gofrisütőt kell beszereznünk, és akkor kedvünkre variálhatjuk a tésztát. Lehet diós, mákos, mandulás, sima vagy kakaós..stb.
Most egy sima vaníliásat készítettem.

Hozzávalók200 g liszt1 tasak vaníliaízű pudingpor1 csapott tk sütőpor175 g puha vaj80 g nyírfacukor (vagy 175 g kristálycukor)1 tasak vaníliás cukorcsipet só4 tojásFolyamatA lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a pudingport, a sütőport, a csipet sót. A puha vajat egy másik tálban a kétféle cukorral habosra keverjük.Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, párszor átkeverjük.Két részletben belekeverjük a száraz hozzávalókat.A gofrisütőt olajjal vagy vajjal kikenjük, kb. 2 evőkanálnyi tésztát a sütőbe kanalazunk, elsimítjuk és megsütjük. Persze a sütőbe kanalazott tészta
mennyisége a gofrisütőnk méretétől is függ!!Tálaláskor a meleg gofrik ne fedjék egymást, különben a párától megpuhul a kérgük.Ízlés szerint hintsük meg porcukorral, tálaljuk lekvárral, nutellával...van
pár ötletem!