Kakukkfüves, fokhagymás pizza articsókával

  • 2012.09.30.
  • 0



Egyszerű, és gyors pizza! A feltétekkel óvatosan bántam, mert nem tudtam milyen lesz a fogadtatás, hiszen a klasszikus paradicsomos alaphoz van szokva a család...de azt kell hogy mondjam, legközelebb nem spórolok a feltéttel! Isteni finom, a fokhagyma és a kakukkfű együtt,
a megolvadt mozzarella....hmm..Szóval mehet a kakukkfüves, olajos, fokhagymás zöld masszából, sokkal több, no és az articsókának is marad még bőven hely a pizzán!
A tészta tökéletes lett, ropogós is,
puha is, lukacsos is,
egyszóval nagyon szépen megkelt, pedig most egy picit másképpen készítettem mint eddig.
Hozzávalók
Tészta
250 g finomlisztfél ek só1 tk cukor25
g
élesztőkb. 1,5 dl langyos tej1 ek olívaolaj
Feltét
1 tasak (80 g) mozzarella1 üveg articsókából (290 g) 3-4 felezett articsóka
1-2
marék friss kakukkfű1 csipet só1 ducibb gerezd fokhagyma zúzva1-1,5 tk citromlékevés olívaolaj

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük az olívaolajat, majd apránként adagolva
a langyos tejet,
puha tésztát gyúrunk belőle.Kevés lisztet hintünk a tetejére és az aljára, majd 1-2 óra alatt, meleg helyen letakarva kelesztjük.A sütőt előmelegítjük,
a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral, és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát.A feltéthez egy mozsárban a kakukkfüvet, a sóval, fokhagymával, olívaolajjal, citromlével összezúzzuk, az articsókát vékonyan felszeleteljük.A mozzarellát a pizzára tépkedjük, ráöntjük a kakukkfüves masszát, ráhalmozzuk a felszeletelt articsókát, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, és kb. 10
perc alatt ropogósra sütjük.Parmezánforgácsot szórjunk a tetejére!Én olívaolaj helyett egy pikánsabb házi gyártású pizzaolajat locsoltam a tetejére. A receptet ITT
találjátok, nagyon könnyen elkészíthetitek és sokféle ételt feldobhattok vele!

(Ötletadó a feltéthez: Jamie Oliver: A pucér szakács)



Címkék

Pizza