Őszibarack leves citrom szorbettel tálalva

  • 2012.10.08.
  • 0

Vendégségben ettem Líviánál.Nagyon ízlett, rögtön másnap meg szerettem volna ismételni.Könnyen, és gyorsan elkészíthető leves, csak a hűtés vesz igénybe hosszabb időt.Előtte való nap elkészítve az ideális, de ahhoz kellene egy jó nagy amerikai típusú hűtőszekrény.Majd a következő életemben biztos lesz egy, most maradt a többszörös hűtőfürdő. Hozzávalók:10-12 db barack fele őszibarack, fele nektarin, (kb. 1 kg)2,5 dl tejszín, --> de több is lehet1 tojás sárgája1 csomag bourbon vanillin cukor,3-4 szegfűszeg,3 karika citrom 1 ek liszt ,3 evőkanál cukor,csipet só hűtőfürdő,Tálaláshoz: citromfagyi, vagy citromszorbetA barackokat meghámozzuk, felkockázzuk és a fele adagot (fele sárga húsú, a nektarin pedig fehér húsú) 1,5 liter vízben, a citromkarikával, szegfűszeggel, csipet sóval felfőzzük, majd a fűszerek nélkül turmixoljuk és visszatesszük főni, beletesszük a további barackdarabokat, egyet forrjon, majd egy másik edénybe ráöntjük a közben habverővel jól kikevert cukros, vaníliás cukros,
lisztes, tejszínnel feleresztett tojássárgára, vigyázva, és kevergetve, hogy a tojás nehogy összeugorjon. Jól ki kell hűteni, ha aznapra kell, akkor hűtőfürdőt alkalmazva, s tálaláskor 1 jó nagy gombóc citrom szorbertre, vagy citromfagyira tálaljuk.Isteni.

Címkék

Leves