~ ROPOGÓS ZABCSÉSZE JOGHURTTAL ~

  • 2018.02.10.
  • 1

Szuper reggeli az egészség jegyében. Garantáltan jóllakat egész délelőttre és még a rostbevitelt is bőven fedezi számunkra. Szóval ennél jobb reggeli nehezen akad, ha el akarnánk feledni az unalmas szendvicseket. Ki-ki, a maga ízlésének megfelelően pakolhatja tele a ropogós csészéket, különféle gyümölcsökkel vagy ízében harmonizáló joghurttal. Két csészével bőven elég, és máris
indulhat a nap...Hozzávalók 3 adaghoz: 1 1/4 csésze zabpehely, 3 evőkanál méz, 1 csipet só, 1 alma, 1 teáskanál chia mag, 1 csapott teáskanál fahéj, kevés olaj. Továbbá: 250 gr. sűrű görög joghurt, 2 kanál méz, vegyes-friss gyümölcskeverék /áfonya, narancs, kivi, meggy, málna, eper, alma/.A sütőt előmelegítjük 200 °C-fokra, a 6-os muffin-sütő mélyedéseit pedig kevés olajjal átkenjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és felaprítjuk. Botmixerrel pürésítjük. A zabpelyhet tálba szórjuk, hozzáadjuk az almapürét, a chia magot, a mézet, a csipet sót és a fahéjat. Elkeverjük és10 percet állni hagyjuk. Enyhén vizes kézzel elosztjuk a mézes zabpelyhet a muffin-sütő mélyedéseibe, majd csésze formára kialakítjuk azokat. Lényeg, hogy oldala is legyen a kelyheknek, mert így tudjuk majd joghurttal megtölteni. Forró sütőbe toljuk a formát és kb. 15 perc alatt, ropogósra megsütjük benne a zabcsészéket. Sütés után kihűtjük a csészéket, majd megtöltjük a mézzel édesített, sűrű joghurttal. Megpakoljuk a tetejüket a tetszőlegesen összeválogatott, aprított friss gyümölcsökkel. Máris falatozhatjuk. Laktató és egészséges reggelire vagy uzsonnára.