~ JOGHURTOS KUKAC FÁNK ~

  • 2018.01.22.
  • 2

Lassan itt a fánk szezon, úgy hogy nem is lehet más a soron következő blogbejegyzés, mint egy 15 perc alatt elkészülő mókás fánkocska. Igazi gyerek etető... Tényleg nagyon hamar elkészül és még a lurkók is besegíthetnek az elkészítésébe, mert egy-két keverés és máris sülhetnek az apró kukackák az olajban. Édes tejfölbe vagy lekvárba mártogatva a legfinomabb uzsonna. A videórecept az első próbálkozás, úgy hogy kérem a megértést, de a lényeg benne van és látszik. Valóban percek alatt elkészül, tényleg egy gyors fánkról van szó. Anyucik, Nagymamik fánksütésre fel!JOGHURTOS KUKAC FÁNKHozzávalók 2-3 gyereknek: 1 nagyobb tojás, 200 gr. sűrű görög joghurt / Interspar vödrös /, 200
gr. finom liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só, 1 evőkanál fehér rum. Sütéshez: olaj. Szóráshoz: vaníliás porcukor.Egy tálba ütjük a tojást majd hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a csipet sót, reszelt citromhéjat, a rumot, a sütőport és alaposan kikeverjük. A kész masszát nyomózsákba töltjük, majd a zsák végéről levágunk egy akkora darabot, hogy kb. ujjnyi vastag legyen rajta a lyuk. Egy lábosban olajat forrósítunk és egy olló segítségével a nyomózsákból az olajba vágjuk a fánkokat. Ezt a mennyiséget két részletben érdemes kisütni. A fánkokat sűrűn megfordítva, 1-2 perc alatt kisütögetjük. Mikor megsültek a kukacfánkok, konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki őket és még melegen megszórjuk egy kevés vaníliás porcukorral. Lekvárral, csokoládépudinggal vagy édes tejföllel kínáljuk.

Címkék

Desszert Fánk