~ FORRÓ MOGYORÓS CSOKOLÁDÉ ITAL~

  • 2017.09.17.
  • 5

Beköszöntött az ősz a maga színeivel, ízeivel és esőtől áztatott kertjeivel. Szeretem. Jöhetnek a forró italok, melyek megmelegítik a kezünket, a lelkünket és az egész bensőnket. És persze jön az alma, a sütőtök és a csonthéjasok ideje is. Mind, mind finom alapanyag egy-egy étel elkészítéséhez. Egy klasszikussal forró itókával indítok, egy csipet mogyoró ízzel megfűszerezve. Kedvenc fotelunkban üldögélve, egy könyvel a kezünkben, puha takaróval körül ölelve a legjobb kortyolni való...Hozzávalók 2 személynek: 200 ml. kókusztej, 200 ml. tej, 2 kanál barna nádcukor, 2 kanál sötét kakaópor / cukrozatlan /, 1 csipet só, 1 csipet fahéj, 1kávéskanál kukorica keményítő,1 dl víz, 2 nagy kanál Nutella. Díszítésre: tejszínhab, keserű kakaópor.A tejet a kókusztejet, a cukrot, a sót, a fahéjat és a kakaóport egy láboskába töltjük, és felmelegítjük. A kukorica keményítőt a vízzel simára keverjük és ha már majdnem forr a tejalap, lassan habverővel kevergetve hozzá folyatjuk. A tüzet mérsékeljük és habverővel addig keverjük,míg csomómentes és szép sima krémes nem lesz. Ha elkészült poharakba töltjük, tejszínhabbal és kakaószórással tálaljuk. Igazi melengető itóka.