~ ZÖLDSÉG PAKORA ~

  • 2017.04.23.
  • 7

A napokban kaptam egy levelet a Bonduelle cégtől, melyben kérték a címemet, hogy küldhessenek számomra egy ajándékcsomagot... Természetesen válaszoltam a levélre, de azért furdalt a kíváncsiság, hogy miért is érdemeltem ki, így ismeretlenül eme kedves gesztust. A választ megkaptam, egyszerűen tetszik nekik a blogom és úgy gondolták megajándékoznak a termékeikkel. Nagyon jól esett, és örömmel fogadtam a cég termékeit. Egyébként nagyon kedvelem őket, heti szinten vásárolok tőlük, mert jó minőségű, megbízható áruk. A csomagban konzervek, üveges termék, konyharuha, vágódeszka és fakanál volt.

Köszönöm még egyszer a kedvességet, jó érzés ilyen visszajelzéseket kapni. Máris felnyitottam belőle két dobozt és összeütöttem egy remek ebédet...Hozzávalók: 1-1 doboz Bonduelle Salsa illetve Zöldborsó konzerv, 1 közepes burgonya, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi gyömbér, 1 tojás, 3 kanál zsemlemorzsa, fűszerek: 1-1 mokkáskanál: só, bors, római kömény, szárított chili paprika, garam masala és aprított petrezselyemzöld. Bundázáshoz: felvert tojás, zsemlemorzsa. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: jázmin rizs, édes mustármártás.A hagymát, a gyömbért és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára megfőzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük, villával megtörjük és kihűtjük. A konzervek levét leöntjük, egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a tört burgonyát, a pirított hagymás keveréket, a tojást, a morzsát és a fűszereket.Lazán összekeverjük az egészet. A kész masszából vizes kézzel dundi kroketteket formázunk és bebundázzuk őket. Először felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket.
A kész kroketteket bő, forró olajban aranybarnára kisütjük. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róluk. Forrón tálaljuk a rizzsel és a mustárszósszal. Ropogós, fűszeres vega étel...