~ PISKÓTA MUFFIN ~

  • 2017.04.29.
  • 0

Néha a legegyszerűbb sütemény, a legfinomabb. Ez a könnyed, habos minipiskóta, alapja lehet egy tortácskának, amit kedvünk szerint tölthetünk, vagy díszíthetünk. Bármilyen habos krémmel díszíthetjük a tetejét, és jól illik hozzá a gyümölcs is. Nem a megszokott módon készült, mint ahogy a piskóták készülni szoktak, ezért is írtam róla egy bejegyzést. Nagyon finom, lehelet puha tészta, szinte elolvad a szánkban... Most nem díszítettem fel, csak kapott egy vaníliás porcukor szórást. Epersalátához került tálaláskor.Hozzávalók 12 db.-hoz: 4 tojás, 120 gr. liszt, 80 gr. cukor, 10 gr. olaj, 1 csipet só. Tálaláshoz: vaníliás porcukor.Egy nagyobb tálba forróvizet töltünk, majd beleteszünk egy akkora tálat, ami beleillik és a tál alja beleér a vízbe. Lényeg, hogy meleg legyen a tálunk, amibe beleütjük majd a tojásokat. A tojásokhoz adjuk a kimért cukrot és a csipet sót. Elektromos habverővel addig verjük, amíg szinte kemény habot nem kapunk. Akkor jó, hogy amikor kivesszük belőle a habverőt, csúcsot képez a végén a tojáshab.
Ez után hozzászitáljuk a lisztet és egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a kimért olajjal együtt. Nagyon lazán keverjük, hogy minél kevesebb buborék távozzon a tésztából. Kikészítünk 12 db. papír muffin kapszlit, és a tésztát kiadagoljuk.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra
és betesszük a piskótákat sülni. Kb. 10-15 perc alatt világosra megsütjük őket. Sütés után teljesen kihűtjük, majd egy tompa késsel körbelazítva, kiszedjük őket a formákból. Tetszés szerint töltjük vagy díszítjük a mini piskóta tortácskákat.

Címkék

Süti Desszert Tojás