~ HABKÖNNYŰ KÓKUSZ TALLÉR ~

  • 2017.04.15.
  • 2

Légiesen könnyű kókusz tallér az egyszerűség jegyében. Annyira finom és laza, hogy nem lehet nemet mondani rá. Egy csésze tej vagy tea mellé nagyszerű kísérő. Mivel Húsvét van, nyugodtan tehetjük a süteményes tálra is a locsolkodók kedvére. Nem fog maradni belőle, érdemes dupla adaggal készülni. Mivel lisztet nem tartalmaz, az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók:
3 púpos kanál puha vaj, 250 gr. kókuszreszelék, 2 kisebb tojás, 120 gr. cukor, kevés só, 2-3 kanál kókuszpehely.A vajat kissé melegítsük fel, hogy elolvadjon, majd keverjük bele a kókuszt, hogy mindenhol vajas legyen. A cukrot tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat és elektromos habverővel fehéredésig, habosra keverjük az egészet. A tojáshabba keverjük bele lazán a kókuszt. Egy nagyobb tepsibe helyezünk sütőpapírt, majd fagylaltos kanállal gombócokat adagoljunk ki a masszából, egymástól kissé távolabb, mert sütés közben kissé elterülnek majd a gombócok. A kókuszgombócok tetejét sóval gyengén hintsük meg és kókuszpehellyel szórjuk meg. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra és tegyük be a kókuszhalmokat sülni. 10-12 perc alatt éppen pirulásig süssük őket. Mikor megsültek, teljesen hűtsük ki és egy lapos kenőkéssel válasszuk le őket a papírról. Ne melegen tegyük ezt, mert akkor annyira puhák, hogy szétesnének. Gyengén hintett porcukorral kínáljuk.