~ CSIBE NUGGETS MÉZES MUSTÁR SZÓSSZAL ~

  • 2017.02.11.
  • 1

Egy kis "meki" otthon. Szerintem nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a ropogós csibe falatokat. Ezzel minden gyereket le lehet venni a lábáról. Mondjuk finom is, még én is szeretem. Abban a bizonyos
gyorsétteremben szoktunk enni, habár mostanában már elég ritkán amióta a gyerekek megnőttek. Hogy ne felejtsük el az ízét, sütöttem egy jókora adagot itthon. A sült krumpli adott hozzá, de hogy még ízesebb legyen, mellé ugrott egy tálka mézes mustárszósz is. Na, így volt tökéletes.
Hozzávalók: 1 csirkemell filé, 3 kanál víz, 3 kanál olaj, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, ízlés szerint só, csipet őrölt bors / esetleg chili paprika, ha nem gyereknek készül /. Panírozáshoz: durva szemű zsemlemorzsa, 1 kiskanál szárított petrezselyem. Sütéshez: olaj. Szósz: 4 evőkanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál méz, csipet só, bors.A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd felvágjuk kisebb kockákra. A húst késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a parmezán sajtot, a vizet, az olajat és ízesítjük sóval és borssal. Krémesre lezúzzuk az egészet. Vizes kézzel diónyi darabokat veszünk a húsmasszából, majd kissé amorf, nuggets formákra igazítjuk és megforgatjuk őket a petrezselymes zsemlemorzsában. Bő, forró olajban szép pirosra kisütjük őket. Forrón tálaljuk a kikevert mustárszósszal és a sült burgonyával.