MEGGYDESSZERT...

  • 2013.06.21.
  • 1

Ígérem az utolsó... Mármint a meggyes recept. De nem tehetek róla, muszáj meggyel alkotnom, mert roskad a fa. Na, annyira már nem.... Mert megfőztem, megsütöttem, megfagyasztottam és meglekvároztam... Ja, és megettem csak úgy a fa alatt. Annyira finom, nem tudok betelni vele... Sötét bordó, édes és tele finom ízzel. Szóval csak úgy kínálja magát! Ezt a desszertet most délután csaptam össze, hogy együnk is valamit, mert ebben a hőségben mást nem is kívánunk, mint egy ilyen hűs kelyhet.Hozzávalók: 2 tojásból sütött kakaós piskóta morzsa, 1/2 kg magozott meggy, 2 dl víz + 2 csapott kanál étkezési keményítő, 3 kanál cukor, 1/2 citrom leve, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, kevés cukor, citromfű.A meggyet kisebb lábosba tesszük, majd ráöntjük a vizet. Ízesítjük, cukorral és a citrom levével. Míg felforrósodik, addig kikeverjük a keményítőt egy kevés vízzel és amikor a meggy már majdnem forr, behabarjuk vele. Sűrű, krémesre keverjük. Ne főzzük szét a meggyet, csak pár pillanatig keverjük, hogy besűrűsödjön a szósz. Kihűtjük. Közben a mascarponét tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliás cukrot, kevés cukrot ízlés szerint, majd az egészet habosra keverjük. Elővesszük az üveg kelyheket, és rétegesen belerakjuk a hozzávalókat: kakaós piskóta morzsa, mascarpone krém, meggykrém, megint morzsa, megint mascarpone és a végén egy kevés meggykrém. A tetejére teszünk egy ágacska citromfüvet, és mehet a hidegre lehűlni. Nagyon finom és mutatós pohár-desszert.Illéskrisz Konyhája