Gyors sonkás és kolbászos csiga

  • 2015.12.03.
  • 0

Tészta:
Hozzávalók:1 dl tej1 kávéskanál cukor2,5 dkg élesztő30 dkg liszt25 dkg túró18 dkg vaj1/2 evőkanál só1 tojásTöltelék:Hozzávalók:pizzakrémsonkakukoricakolbászsajtpizzafűszer1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.2. A túrót villával összetörjük.3. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk az áttört túróval és a felfutott élesztővel. Majd hűtőbe tesszük.4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.5. A tésztát kettévesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel (pizzafűszerrel is meghinthetjük . Ízlés szerint rászórjuk a feltétet. Nálam a tészta egyik felére apróra kockákra vágott sonka került, másik felére kolbász. Dobtam még rá egy kis kukoricát és megszórtam reszelt sajttal.6. Feltekerjük, mint a bejglit, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.7. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és a tetejüket még megszórjuk reszelt sajttal.8. Forró sütőben sütjük.Recept: Juditka konyhájaJó étvágyat! :)