Csirkeszárny-közép krémsajtos bundában

  • 2020.01.19.
  • 6








Tegnap este láttam meg ezt a bundázási lehetőséget a neten, el is határoztam, ki fogom próbálni. Persze megint nem az olvasottak szerint csináltam. Én a sima rántott csirkemell mellett (mert a gyerekek ragaszkodnak a jól bevált hagyományos ételekhez), a mellek bundázása után kimaradt tojást alakítottam át krémsajtossá, és abban a sűrű masszában forgattam meg az előfőzött, alaposan leszárított, pici sóval megpergetett csirkeszárny-közepeket.




A bundához


a kimaradt kb. 2,5 tojáshoz ütöttem még egy tojást, elvegyítettem benne egy 10 dkg-os gouda krémsajtot (elég nehezen vegyült el),
1 csapott evőkanál rétes lisztet és pici sót.




A vasárnapi levesben előfőzött 30 db csirkeszárny-középből 22 db-ot vettem ki a második fogáshoz, alapos leszárítgatás után picit megsóztam, rétes lisztbe és a tojásos-krémsajtos masszába forgattam és forró olajban kisütöttem. A legvégén 6 husit a massza után még zsemlemorzsában is megforgattam, úgy sütöttem ki, de finomabb volt a prézli nélküli változat.


Nekem jobban ízlett ez a finom szaftos hús, mint a száraz csirkemell. Mellé margarinnal és gouda krémsajttal kikevert krumplipürét készítettem. Érdemes kipróbálni.