Zebra szelet

  • 2019.12.18.
  • 9






Legkisebbikem Párjának névnapjára készült ez a sütés nélküli finomság.


Innen is nagyon boldog névnapot kívánok!!








Az eredeti recept itt található. Pontosan követtem az elkészítés menetét, csak a barna alapban a rumot cseréltem rum aromára, ill. a kókuszos krémhez nekem még kellett kevés tejszín, mert nem volt elég kenhető. Kicsit megtévesztő az ajánlás, miszerint 30 perc alatt elkészíthető, nekem legalább másfél óra kellett, mert elég macerás a barna kekszes alap kinyújtása (két sütőpapír között, de porcukor nélkül csináltam), meg az összerakás is. A kókuszos krém felfőzése is érdekes mutatvány, mert a 3 evőkanál liszt pillanatok alatt besűríti a 3 dl tejet és a kókuszreszelék még sűrít rajta.


Hozzávalók (sötétbarna kekszes alap)

50 dkg darált háztartási keksz, 5 evőkanál átszitált sötét kakaópor, 2 evőkanál rum aroma, 3 evőkanál barack lekvár, 5 evőkanál átszitált porcukor, 5 dkg olvasztott vaj, kb. 3 dl tej (nekem egy kicsi kimaradt). Ezeket összegyúrtam és három részre osztottam (38 dkg egy rész).



Kókuszos krém

3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 7 dkg kókuszreszelék - ezeket felfőztem, majd hagytam kihűlni. Utána belekevertem
4,5 dkg átszitált porcukrot, 2 cs. (1,6 dkg) vaníliás cukrot, 5 dkg olvasztott vajat, további 8 dkg kókuszreszeléket, és annyi 30 %-os tejszínt, hogy kenhető legyen, de ne lágy (kb. 0,5 dl).

Kb. 30 x 20 cm-es tálcára fektettem az első barna kinyújtott lapot, megkentem a krém felével, következett a második barna lap, majd a krém másik fele, végül a harmadik barna lap. Körbevágtam, a leeső részekből néhány golyócskát formáztam, kókuszreszelékbe forgattam.
A "süti"
tetejére Menyem gőz fölött olvasztott 10 dkg jó minőségű ét tortabevonót 1 mokkáskanál olajjal, azzal bevonta. hűtőben pihent szeletelésig. Mi nem kockára vágtuk, inkább szeletekre, így a neve is változott :).





És a többi süti:


másképp formázott hókifli és

szokásos túrós sajtos sósunk, most kicsit vékonyabbra nyújtva és rudakban sütve
előző este sütött félhold hókifli