Hamis babgulyás maradékok felhasználásával

  • 2019.11.25.
  • 3








A hét végén apró húsos csirkepörköltet főztem bőr nélküli alsócomb filéből, orsó tésztával. A pörköltből és a tésztából is maradt egy kevés. Tegnap a pizzához felbontottam egy vörösbab konzervet, ami megmaradt egy kis tálban hűtőbe tettem, hogy valamire majd felhasználom.
Délelőtt jött az ötlet, hogy a maradékokból
főzök egy hamis babgulyást. Először megfőztem egy kis fazék hamis gulyáslevest, csak most krumpli nélkül. Pici hagymát dinszteltem, ráraktam a feldarabolt petrezselyemgyökeret, répát, fűszereztem ételízesítővel, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával és felöntöttem 1,2 l vízzel. Amikor puhára főttek a zöldségek, a pörkölt maradékhoz öntöttem a babbal és a tésztával együtt. Jól kiforraltam és máris ehettem. Finom lett :)!