Almás kelt palacsinta

  • 2019.11.06.
  • 0








Mindig kérdés, hogy mi legyen az ebéd. Ma is. Végül ezt gondoltam ki. Bogikám imádta az almás
kelt minipalacsintát régebben, most
rendes palacsintának sütöttem meg a kelesztett, finomra reszelt almával dúsított tésztát.



Hozzávalók:



35 dkg finomabb szemű rétes liszt, 6-7 teáskanál cukor, 1 csomag instant élesztő, 5 dl langyos tej, kb. 1,5-2 dl langyos víz, 3 közepes tojás, csipet só, 1-2 evőkanál olaj,

4 db közepes alma (3 gála + 1 starking) tisztítva finomra reszelve, olaj a sütéshez
porcukorral kevert
fahéj, pici cukor.





A hozzávalók első csoportjából kézi habverővel teljesen sima tésztát kevertem, amit a mikró olvasztó fokozatán (90 watton) 7 percig kelesztettem. Közben megtisztítottam és finomra reszeltem az almát, amit szintén habverővel a tésztába kevertem. Amíg a porcukrot összevegyítettem a fahéjjal pihent kicsit a massza, majd
vékonyan kiolajozott teflon serpenyőben 1 merőkanál tésztát elterítettem és közepes tűznél mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Tányérra borítás után azonnal megszórtam 1 teáskanál fahéjas porcukorral és feltekertem. Az összes tésztával így jártam el. Kóstolás után kicsit fanyarnak éreztem a palacsintát, ezért a palacsintasorok tetejét még meghintettem 1-2 csipet cukorral. Mindenkinek nagyon tetszett ez a finom kelt tésztás, gyümölcsös palacsinta, Bogikám hármat dörgölt be belőle, annyira szerette :)!



22-23 szép nagy palacsinta lett ebből a tésztamennyiségből.