Mandarin lekvár

  • 2018.11.21.
  • 5








A citromlekvár mintájára,
főztem ezt az isteni mandarin lekvárt. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.




Hozzávalók:

1/2 kg mandarin, 25 dkg cukor, fél tasak Dzsemfix 2:1, fél mandarin leve



A mandarint is megáztattam többször váltott forró vízben, mint a citromot, majd annyi vízben, ami ellepte, főztem egészben kb. 1 órán át. Utána felvágtam a mandarinokat, hogy az esetleges magot kiszedjem belőle, de egyikben sem volt mag. Kis fazékban alaposan összeturmixoltam a gyümölcsöt, hozzáadtam a cukrot és felforraltam. Pár perc főzés után a dzsemfix is bele került, azzal még 3 percig főztem majd egy tiszta üvegbe öntöttem, a kupakot rácsavartam, az üveget fejjel lefelé fordítottam 10 percre és megvártam, hogy kihűljön a lekvár.


Isteni finom végeredményt kaptam, akár kenyérre kenve, akár sütibe töltve nagyon jó lesz.