Banános-almás muffin

  • 2018.11.15.
  • 3








Folyton próbálkozom, hogy Bogikánk valahogy több gyümölcsöt fogyasszon, ez a muffin is ilyen célzattal készült uzsonnára, és legnagyobb örömömre nagyon ízlett a Kicsikémnek.




Hozzávalók:


1 nagy érett banán, 3 kis alma, 1 evőkanál narancslekvár

15 dkg margarin, 25 dkg cukor (kb. fele por, a többi kristály), 2 db M-es tojás, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 25 dkg liszt (fele rétes, fele finom), fél csomag sütőpor



Először a gyümölcsöt készítettem elő, a banánt villával pürésítettem, az almákat tisztítás, kimagozás után finomra reszeltem, majd hozzájuk adtam a narancslekvárt.


Ezután a margarint kevertem ki a cukrokkal (sajnos nem volt itthon több porcukrom, de lehet, hogy pont ezért lett olyan finom ropogós a teteje a muffinnak, mintha megszórtam volna cukorral sütés előtt), majd a tojásokat is beleütöttem és tovább kevertem, aztán a gyümölcspüré következett. Folyadékot nem tettem hozzá, mert az a tapasztalatom, hogy a gyümölcs hígítja, nedvesíti a tésztát. Már csak a fahéjat és a sütőporos lisztet kellett lazán belekeverni, és mehetett a papírral bélelt muffinformába + 6 szilikonformába. Így összesen 18 muffinunk lett. 175 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben 22 percig sütöttem, kihűlés után már ettük is uzsonnára Bogikámmal.


És ami a legjobb az egészben, a kis Drágám imád a konyhában körülöttem sertepertélni, most is segített a tészta kikeverésében és a papírokat is bepakolta a muffinformába. Imádni való az édes kis Csöppségem, ha főzök, jön és mondja "nézem", olyankor fel kell emelni, és megmutatni mi készül :).






Címkék

Muffin Alma Banán