Oroszkrém torta Öcsém szülinapjára

  • 2018.10.07.
  • 1





Öcsémnek ma van a szülinapja, erre az alkalomra kedvenc habos tortáját, oroszkrém tortát sütöttem.


A piskóta 7 tojásból, 7 evőkanál
porcukorból (amibe belekevertem 1 csomag vaníliás cukrot), és 7 evőkanál réteslisztből szokásos módon készült, úgy, hogy először az összes cukorral kemény habbá vertem a tojások fehérjét, majd belevegyítettem az elhabart tojássárgáját, végül a lisztet, a masszát tortaformába simítottam, 160 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben sütöttem 15 percig, aztán a hőt 140 fokra mérsékeltem, és további 20 percig. Utána a tűzhelyet elzártam, de a piskótát még benn hagytam kb. 6-8 percig úgy, hogy a sütőajtót résnyire nyitva hagytam.




A krémhez kimértem 4,5 dl tejet, 3 dl-t felforraltam 4 evőkanál cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral, majd belekevertem a maradék 1,5 dl tejben feloldott 1 csomag vaníliás pudingport, kb. 3 perc alatt készre főztem, tálba öntve kihűtöttem. Amikor kihűlt, 1 evőkanál rumaromával és 1 evőkanál narancslekvárral simára turmixoltam, végül fél liter keményre vert Meggle cukrászhabbal kevertem ki.




A kihűlt piskótát három lapba vágtam, megkentem és megdíszítettem a krémmel. Remélem ízleni fog az Ünnepeltnek :)!



Isten éltessen sokáig Öcsi :)!