Sajtos sonkatekercs rántva, krémsajtos krumplipüré

  • 2018.09.13.
  • 4






Névnapomra "ünnepi" vacsorának készült ez az összeállítás, hogy a jól bevált rántott csirkemell mellett legyen valami "újdonság".
Persze azért ez sem egészen új találmány, régebben készítettem már sajtos sonkatekercset, mondjuk nem most volt, hanem 5 éve, úgyhogy újdonságként hatott. A változás annyi volt a régebben készítetthez képest, hogy most nem sajtszeletet tekertem a Prágai sonkaszeletekbe, hanem
trappista sajtból vágott sajtrudacskákat.
A sonka szépen rásimult,
panírozáskor a bepanírozott sonkaroládok
két végét újra tojásba mártottam és összenyomkodtam, így csak 3-ból
folyt ki kicsit a sajt.




Az igazi újítás azonban a krumplipüré volt. Gondolkodtam, hogy mivel lehetne feldobni, mert Bogikánk eddig nem szerette a krumplipürét, semmilyen formában. Most Lidl-ben kapható tömlős natúr krémsajttal, meg margarinnal kevertem nagyon habosra, krémesre a megfőtt, összetört krumplit, és legnagyobb örömömre így még Bogikánk is nagyon szerette. Tényleg nagyon finom volt, érdemes kipróbálni.