Vaníliás-kakaós muffin bögrésen

  • 2018.07.18.
  • 0








Ma egy még egyszerűbb, még kevesebb alapanyagot igénylő muffin receptet kerestem a neten. Találtam is egyet, ami nagyon tetszett ITT. Köszönet érte.

Tényleg nagyon egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, pillanatok alatt összeállítható és mégis finom. Esetleg kis lekvárral megkenve még finomabb lehet (én a narancslekvárommal ettem). Azért, hogy mégis csavarjak egyet rajta, a tészta egy részét megszíneztem - megízesítettem egy evőkanál átszitált sötét kakaóporral, majd a világos és sötét
tésztát rétegezve raktam a szilikon formákba és egy kávéscsészébe.










Hozzávalók: (minden ugyanazzal a 2,5 dl-es bögrével mérve)

2 bögre finom liszt, 1 csomag sütőpor, fél bögre cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej (+ 2-3 evőkanállal), 1 tojás
+ a kakaóshoz 1 evőkanál átszitált kakaópor



A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében tálba raktam, kézi habverővel sima masszává kevertem. Nagyon sűrű volt, ezért kis tejet még raktam hozzá. Amikor elkészült a vaníliás alaptészta, 11 evőkanálnyit kis tálba szedtem, és kis habverővel hozzákevertem a szitált kakaóport. Aztán szilikon formákba kanalaztam 1-1 evőkanál vaníliás tésztát, rá 1-1 evőkanál kakaósat, majd újra 1-1 evőkanál vaníliás következett, aztán egy evőpálcikával kicsit megkevertem a tésztát ☺. Ebből a mennyiségből nekem összesen 13 db lett.


175 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben 20 perc alatt sültek meg a muffinok. Egyszerűsége ellenére nagyon finom lett, akár egy kávéval, akár csak úgy magában, esetleg lekvárral megkenve. Érdemes kipróbálni, amikor szinte üres a kamra, mégis valami nasira vágyik a család.