Pudingos tejberizs fahéjas cseresznyekompóttal

  • 2018.06.02.
  • 2







Egy ideje motoszkál már a pudingos tejberizs gondolata a fejemben, de mióta a piros gyümölcsös lekvárokat megcsináltam, azóta a gondolat egyre csak erősödött, mert úgy gondoltam, a cukorral felfőzött gyümölcs nagyon illene hozzá. Ma aztán meg is csináltam és nem csalódtam benne, mert tényleg nagyon finom a krémes tejberizs a fahéjas cseresznyével.



Hozzávalók a pudingos tejberizshez:


1 l tej, 5 dkg margarin, 6 evőkanál cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg előgőzölt rizs,
1 csomag vaníliás pudingpor



a cseresznyekompóthoz:

80 dkg kimagozott cseresznye, 8 evőkanál cukor, 1 kávéskanál fahéj



Kb. 8,5 dl tejet felforraltam a margarinnal és a cukrokkal, amikor felforrt, beleöntöttem a rizst, és takarékon, lefedve, de néha megkeverve 20-22 percig főztem. Akkor a félretett kb. 1,5 dl tejben feloldottam a vaníliás pudingport, a tejes rizshez kevertem és kb. 3 percig takarékon főztem.




Közben a lecukrozott cseresznyét a fahéjjal felforraltam és pár percig főztem.




Amikor a pudingos rizs elkészült, szedtem egy tányérra, és cseresznyekompótot szedtem a tetejére.




Isteni melegen is, ha lesz ideje kihűlni, akkor is nagyon finom lesz szerintem.