Narancslekvár

  • 2018.06.23.
  • 4











Napok óta lekvárfőzési vágyban égek, de egyelőre csak 1 kg narancsból főztem lekvárt. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok.











Hozzávalók:


1 kg narancs, fél kg cukor, 1 csomag 2:1 Dzsemfix, fél narancs leve.



A narancsokat alapos megmosás után, egészben, annyi vízben tettem fel főni, ami ellepte őket. Forrás után 40-45 percig főztem, majd kiszedtem a vízből, keresztben kettévágtam mindet és kiszedtem a magjaikat. Ezután késes robotgépben jó alaposan pürésítettem a megfőtt narancsokat, majd fazékba raktam, hozzáadtam a dzsemfix-szel elkevert cukrot meg fél narancs levét, felforraltam, és forrás után 3 percig rotyogva főztem. Az előzőleg tisztára mosott, lecsepegtetett üvegeket óvatosan megtöltöttem lekvárral, a kupakokat rátekertem és a kupakra fordítottam 10 percre az üvegeket.


A maradék fél üvegnyi lekvárt kihűlés után már megkóstoltam, isteni lett, arról nem beszélve, hogy aránylag jó áron 3 és fél üveg lekvárom lett. (400 a narancs, 95 a cukor, 160 a Dzsemfix, a fél narancs levét nem számítom, így 655,- Ft-ba került ez a mutatvány. A boltban 6-700 forintért lehet 1 üveg narancslekvárt kapni.) Érdemes kipróbálni!