Egyszerű kávékrémes torta

  • 2018.05.20.
  • 8












Olyan régen vágyom már valami kávés sütire, ma végre rászántam magam, és ebéd után megsütöttem egy kakaós piskótát, amit kávés krémmel töltöttem meg. Nem túl édes, de nekem nagyon bejön.


A piskóta a szokásos 6 tojásos kakaós piskóta, ami kedvenc csokitortánknak is az alapja.

A krém hozzávalói:

4 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál csokis kapucsínó por, 2,5 evőkanál instant kávé, 25 dkg margarin



3 dl tejet felforraltam 5 evőkanál cukorral, amikor forrt, hozzákevertem a kapucsínó port és az instant kávét, majd hozzáöntöttem az 1 dl tejben feloldott vaníliás pudingport és készre főztem. Kihűlés után margarinnal alaposan kikevertem és betöltöttem a piskótába. A tetejét pici kapucsínóporral szórtam meg, de az nem szükséges.
Kb. fél órát pihent a hűtőben, utána kóstoltuk. Nem kellett csalódnom, mert isteni kávés finomság lett.









A szeletelésen változtattam most, először középen kettévágtam a tortát, aztán a vágásra merőlegesen kezdtem középen a szeletelést.

Amikor a két középső szeletet kivettem, a tortát összetoltam, hogy ne száradjon meg a vágási felület. Az ötletet az interneten láttam régebben, de csak most próbáltam ki és eddig jónak találom :).