Májgaluska leves kenőmájasból

  • 2018.02.03.
  • 0






Valami gyors levesre vágytam ma, végig gondoltam mi van itthon. Eszembe jutott, hogy van kenőmájas és régen volt májgaluska leves. Gyorsan zöldséget tisztítottam, feldaraboltam, megdinszteltem kevés olajon, felöntöttem a kellő mennyiségű vízzel, ízesítettem sóval, ételízesítővel, borssal, és főni hagytam.


Közben összeállítottam a májgaluskát

2 db M-es tojás,
8 dkg zsemlemorzsa (házi készítésű),
2-3 evőkanál víz,
kb. 1 csapott teáskanál szitált ételízesítő,
18 dkg Szigeti májas,
kevés őrölt bors és szárított
petrezselyemzöld

felhasználásával.


Amikor a zöldségek puhára főttek, beszaggattam a májgaluskát, pár perc főzés után megkóstoltam, hogy rendesen átfőtt-e. Jónak találtatott, ezért ehettem is ezt a gyors és finom májgaluska levest.