Kolbászos-virslis aprópecsenye

  • 2017.12.13.
  • 2







Mostanában csupa egyszerű étel készült nálunk, olyan, ami már szerepel a blogon. Ma azon törtem a fejem, mi legyen a vacsora. Két opció jöhetett szóba, vagy olaszos mártás csirkemellből kolbásszal és virslivel, vagy kolbászos-virslis aprópecsenye a csirkemellből. A család végül a második verziót szavazta meg, így az készült.




Hozzávalók:


Kb. 20 cm-es darab házi füstölt kolbász lebőrözés után hosszában négybe vágva, majd felszeletelve, pár kanál olaj, 1 egész csirkemell bőr és csont nélkül apróra vágva, 4 szál bécsi virsli felszeletelve, pár csipet só, 2-3 evőkanál csípős ketchup, külön megsütött kockára vágott krumpli (6 db nagyobb krumpliból)



A feldarabolt kolbászt kevés olajon sütni kezdtem, majd rádobtam a csirkemell darabokat, pici sóval megszórtam és jó 10-15 percig együtt sütöttem. Amikor a hús megsült hozzáadtam még a felkarikázott virslit, csípős ketchupot, és fedő alatt további 5-6 percig sütöttem. A megsütött krumplit rászedtem, megsóztam és
jól elkevertem és azonnal tálaltam.


Isteni finom volt.