2017. 32. heti menü

  • 2017.08.13.
  • 7

Ezeket ettük a héten:



vasárnapi sertéssült tepsis krumplival, kovászos uborkával



Hétfő:

Csontleves csigatésztával csirkemell csontokból, csirkemell közép résszel, sok zöldséggel - a zöldségek nagy részét, meg a csirkemell középrészét Bogika kapta meg ebédre.








Lecsó leveshússal -
ez most száraz lecsó volt sok házi Nap érlelte vastag húsú kevés levű paradicsommal - aminek a levét most teljesen elforraltam, besűrítve, szinte szárazon raktam a lecsóhoz. A paradicsomot és a hagymát Párom Édesanyja hozta még az előző szombaton, a paprikákat Szüleimtől kaptuk.








Tejfölös-sonkás-kolbászos-sajtos csigák
- a tésztához felhasználtam a vasárnapról megmaradt margarinos törtkrumplit. Isteni lett.
A tészta hozzávalói: kb. 350 gr margarinos törtkrumpli, 1,5 dl forró víz, 1 dl langyos tej, 2 mokkáskanál cukor, 1 cs. 45 grammos élesztő, 770 gr finom liszt, 1,5 fehér műanyag kanál só, 2-3 löttyintés olaj.
Egyéb hozzávalók: 3/4 pohár nagy poharas tejföl, 100 gr pulykamell sonka, 150 gr csípős füstölt kolbász, 150 gr durvára reszelt sajt
















Kedd:
Csikós tokány csirkemellből





Szerda:
Nem főztem, volt még leves és lecsó hétfőről, tészta és tokány keddről. Vagy hideg kaja, aki egyiket sem kért.

Csütörtök:

Zöldséges rizseshús
kovászos uborkával - 5 lebőrözött, kicsontozott csirke felsőcombból és 5 farrészből zöldségekkel, zöldborsóval, gyorsfőző fedővel főzve (szokásos jelzések elérése után a tűzhelyet kikapcsoltam, 10 perc elteltével a gőzt kiengedtem és tálalhattam az ételt).








Péntek:

Borsos tokány margarinos törtkrumplival, kovászos uborkával -
vékony csíkokra vágott sertéslapockából (a lapockát még a legutóbbi húsos-húsgombócos káposzta készítésekor tettem el tartalékba, 6 szeletet). Kicsit belefeledkeztem a paprika lefagyasztás előtti tisztításába, így kicsit kiszáradt, túlsült a husi.







Szombat:
Tejfölös krumplileves





Kakaós és baracklekváros palacsinta*










A *palacsintatésztát Zsanuária palacsinta receptje alapján állítottam össze, amit Nagynénje után Nono palacsintájának nevezett el, és csak kicsit alakítottam rajta.


A tésztába nálam 35 dkg liszt került (25 dkg finom liszt, 10 dkg rétes liszt), 2 db kisebb M-es tojás, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál só, fél csomag instant élesztő, kb. 8,5-9 dl langyos víz és két löttyin

Címkék

Heti Menü