2017. 30. heti menü

  • 2017.07.30.
  • 9

Ezeket ettük a héten:


Hétfő:

Kapros-fokhagymás cukkinifőzelék sült kolbásszal
- a főzelék ugyanúgy reszelt krumplival dúsítva, és tejfölös habarással behabarva, mint pár hete.









A tepsiben csak a sült kolbász és krumpli maradékát tudtam lefényképezni


A pár sütnivaló kolbász mellé néhány felkarikázott újkrumpli is került a sütőbe, a Fiatalok azt választották, így főzeléket csak Bogika evett, meg én. Bogikának a főzelékben főztem meg egy darab csirkemellet, az lett neki beleturmixolva, én meg a képen látható módon sült kolbásszal ettem, de Isten bizony magában finomabb volt :).


A kolbászt, meg 4 csirkecombot Anyukám csomagolta nekünk, amikor a hét végén meglátogattuk Őket - azt mondta "túlvásárolta magát " :). De nemcsak húsfélét kaptunk, hanem egy zacskó kertjükben termett zöldpaprikát, meg egy kis láda isteni finom muskotályos szőlőt, köszönet értük :).

Kedd:
Sűrű tarhonya - de tényleg :) !
Először kevés felaprított füstölt szalonnát, és füstölt kolbászt dinszteltem meg kevés olajon, egy fej apróra vágott hagymával együtt, majd rádobtam 3 kisebb feldarabolt krumplit, azzal is dinszteltem kicsit, majd rányomtam egy diónyi piros aranyat, beleöntöttem 500 gr tarhonyát, azt is hagytam jól felforrósodni, megszórtam 2,5 fehér kanál fűszerpaprikával és felöntöttem 1,7 l forrásban lévő vízzel. Sóztam, beleraktam 3 db felaprított sárga lecsó paprikát, 1 kávéskanál fokhagyma granulátumot és kevés őrölt köményt, majd lefedve 20 percig főztem, néha megkeverve. A végén még kellett bele pici só, meg kb. 2,5 dl forró víz, és isteni melengető ebéd lett belőle ezen a szeles hűs napon.





Szerda:
Nem főztem, maradt még tarhonya, vagy hideget lehetett választani (pl. tepertőt, vagy kenőmájast kovászos uborkával)

Csütörtök:
Zöldbabfőzelék - ebből csak Bogika és én ettünk, Bogika párolt csirkemellet kapott bele, én csak magában ettem, úgy szeretem legjobban.




Péntek:
Megint nem főztem, csak este tettem oda főni egy nagy fazék csülkös-húsgombócos káposztát, ami jó 4,5 órán át főtt szép csendesen másnapra, így megint hideg kaja volt.

Szombat:
Itt volt Férjem Anyukája, és Keresztlányom látogatóban, sajnos régen találkoztunk, még valamikor Anyák napja környékén látogattuk meg utoljára Mamát. Megint felpakolva jött, házi tojást, saját termésű cukkinit és isteni finom szabadföldi paradicsomot hozott az egyéb ajándékok mellett - köszönet érte Mamának is :) !

Az ebéd első fogása húsleves csigatésztával





A második fogások:
Csülkös-húsgombócos káposzta, vagy




Levesben előfőzött, sütőben sült rántott csirkecombok, krumplipürével és "koviubival"





a desszert csoki-eper-vanília jégkrém volt

Vasárnap:
Legkisebbikem annyira ácsingózott egy kis pizza után, hogy bedagasztottam egy kiló lisztet pizzatésztának, 4 tepsi pizza lett belőle,
enyhén csípős paradicsomos alapot is főztem hozzá, és mindegyiken kétféle sajt, - mozzarella és trappista sajt volt. Mindegyik isteni lett, bár az első kettő, a kukoricás és a kolbászos kissé túlsült :(

Sonkás-kukoricás




Csípős kolbászos-hagymás-paprikás




Szalámis-sonkás-hagymás-paprikás




Paprikás szalámis-csípős kolbászos-hagymás-paprikás




És a végére egy kép Bogikáról :)


Címkék

Heti Menü