2017. 29. heti menü
- 2017.07.23.
- 2
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Krumplis pogácsa - magában, sajttal-szalámival, vagy tejjel, ki hogy akarta.
mire fényképeztem, már megdézsmálta Legkisebbikem :)
Előző napról maradt húslevest is lehetett enni, aki kért.
Kedd:
Csirkepörkölt tésztával, vagy főtt krumplival (3-3 csirke alsó combból és farrészből, valamint 4 db felső combból)
Szerda:
Csirkegulyás nokedlivel
(az előző napi csirkepörköltből megmaradt 2 felső és 1 alsó comb + szaft felhasználásával. Először egy hamis gulyáslevest főztem, ahogy ITT, aztán tettem bele a lebőrözött, kicsontozott, összevágott csirkehúst és a szaftot, összeforraltam és 1 tojásból, pici vízzel és rétes liszttel készült nokedlit szaggattam bele. - gulyáslevesbe nokedlit? ezt először valamelyik tv műsorban láttam, Széll Tamás készítette így egy "speckós" verseny ételét.)
Rizskoch baracklekvárral
(avagy rizskók - ahogy otthon hívtuk)
Csütörtök:
Rózsi mama féle krumplifőzelék
tepsiben sült fasírttal
Péntek:
Kolbászos-paradicsomos-csípős tészta ill. spagetti
A mártás hozzávalói: 2-3 evőkanál olaj, 1/2 fej hagyma, 2 sárga lecsó paprika, 1 hegyes zöldpaprika, 2 paradicsom - ezek felaprítva, egy kb. 15 cm-es békéscsabai füstölt kolbász lebőrözve, hosszában kettévágva és felszeletelve, 1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom, 3/4 paradicsomos doboz víz, fél diónyi csípős piros arany, fokhagyma granulátum, szárított oregánó, só és folyékony édesítőszer ízlés szerint. Először a felaprított zöldségeket dinszteltem meg, majd a kolbászt is hozzá adtam, kicsit együtt pirítottam, majd felöntöttem a passzírozott paradicsommal, meg a vízzel, amivel a paradicsomos dobozt kiöblítettem, fűszereztem piros arannyal és a többi fűszerrel és kb. 15-20 perc alatt készre főztem. Én a keddi csirkepörkölthöz főzött tésztával ettem, a többieknek spagettit főztem hozzá.
Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom ebéd lett belőle.
Szombat:
Petrezselymes rizseshús csirke felső combból - ahogy szoktam, 'A' minőségű rizsből, mégis elég ronda lett, ízre azért nagyon finom volt
Vasárnap:
Húsleves külön főzött csigatésztával - megint az én tányéromban landolt a cérnával összekötött petrezselyemzöld, mert én úgy imádom :)
Bogika is a levesben főtt sárgarépát, krumplit, csirkemellet és csibemájat kapott ebédre.
A szerzőről
Szeretek főzni