2017. 28. heti menü

  • 2017.07.16.
  • 5

Ezeket ettük a héten:



Vasárnap este:


Sárgabarackos muffin - az almás muffin
receptje alapján, 16 db
apróra vágott
nagy szemű sárgabarackkal dúsítva, amit 3 evőkanál cukorral szórtam meg. A szegfűszeget és reszelt citromhéjat kihagytam, fahéjból is csak kb. fél kávéskanállal tettem bele. Nagyon finom lett, a 24 muffinból másnap reggelre csak 3 db maradt.













Hétfő:

Nem főztem semmit, délelőtt megvettük a hozzávalókat a sárgabaracklekvárhoz, délután azt főztem meg.










Kedd:

Fokhagymás-rozmaringos sültcsirke és tepsis újkrumpli


-
6 db jókora újkrumplit alapos megmosás után tisztítás nélkül 4 vastag szeletre vágtam, a szeleteket csíkokra, sütőpapíros tepsiben fűszereztem, kicsit megolajoztam, összekevertem és kb. 1 óra alatt szép pirosra sütöttem 200 fokon és légkeverésen az ugyanolyan
fűszerezésű
csirkedarabokkal együtt.


Fűszerkeverék: kb. 2 fehér kanál sültcsirke fűszerkeverékem, 1 fehér kanál ételízesítő, 1 csomag fokhagymás só, fél-fél kávéskanál nagyon finomra őrölt rozmaringpor, őrölt bors és fűszerpaprika.
















Szerda:
Paradicsomos-kolbászos-csípős spagetti






Csütörtök:
Rakott krumpli - hagyományosan, sok 12 %-os tejföllel és kevés, egészen apróra vágott békéscsabai füstölt kolbásszal. Isteni volt, mind elfogyott :) .







Péntek:

Tejfölös zölddbableves,









Kelt palacsinta - 3 féle töltelékkel, saját készítésű baracklekvárral, baracklekvárral-instant kakaóval, vagy csak intstant kakaóval
Én csak baracklekvárosat ettem, ezért azt fényképeztem le, olyan volt, mintha csak napsugárba haraptam volna, isteni :) :) :) !











Szombat:

Nem főztem, csak szalonnás-zöldpaprikás rántottát ettünk, de képet nem csináltam róla.



Címkék

Heti Menü