2017. 21. heti menü

  • 2017.05.28.
  • 2

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:

Húsleves vasárnapról - erről nem készült kép

"Hamis rakottkrumpli" - ahogy Anyukám nevezte anno ezt az ételt. A sültkrumplit füstölt szalonna zsírján megpirított kolbász és paprikás szalámivég szeletkékre szedtem, összeforgattam,
pici sóval elhabart tojással nyakon öntöttem és összesütöttem. - Csak a serpenyőben készült róla kép.


Isteni volt.






Kedd:
Zöldborsós-tejszínes csirkemell rizzsel

(1 egész csirkemell lebőrözve, kifilézve, feldarabolva - a fagyasztóból, 1 kisebb fej hagyma, kevés olaj, 18-20 dkg zsenge mirelit borsó, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, 1,5 evőkanál rétes liszt, kb. 7,5-8 dl forró víz, 0,5-0,75 dl 30 %-os tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld - szintén a fagyasztóból. - Először a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, majd ráraktam a feldarabolt csirkemellet fűszereztem ételízesítővel, borssal és fehéredésig sütöttem. Akkor hozzáraktam a mirelit borsót, és felforrósodásig hevítettem, majd leszórtam liszttel és forró vízzel felengedtem, végül a tejszínt is beleöntöttem, megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel és kb. 20 perc alatt - ami alatt a parboiled tasakos rizs is megfőtt - készre főztem.) Nagyon finom lett!







Szerda:

Krumplis nudli leves - vasárnapról maradt margarinos törtkrumpliból, mint a gombóc leves, csak a tészta formája más. A nudlik nagyon nagyra nőttek a levesben, de könnyű volt őket kettévágni. A család egyik kedvenc levese. Most is nagyon bejött mindenkinek. (A burgonyanyomón átnyomott krumplit 1 tojással és annyi finom liszttel dolgoztam össze, hogy sima tésztát kapjak, ami nem ragadt se az kezemhez, se a tálhoz.)








Olajban sült krumplis pogácsa - nálunk lánykoromban tapcsikolt pogácsának hívtuk, a gyerekeim kiskorukban
párnának, mert olyan klasszul felfújódott, mint a párna. Én csak így magában, a gyerekek lekvárral ették.



A két első kisült tapcsikolt pogácsa szépen felfúvódva

Címkék

Heti Menü