Heti menü 2017. 14. hét

  • 2017.04.09.
  • 5


A múlt hét végéről lemaradt a vasárnap.

Akkor a füstölt csülök főzőlevében lencselevest főztem, annyit, hogy két napra is elég legyen. Zöldségekkel, pár szeletke kolbásszal, paprikás rántással
és kevés apró tésztával nagyon finom volt.



A második fogás a maradék csülök felhasználásával készült csülkös-tojásos-tejfölös-sajtos sült tészta volt. (A maradék csülköt egészen apróra vágtam, és kissé megpirítottam, majd összekevertem a megfőzött szarvacska tésztával. Kiolajozott tepsibe simítottam, 3 nyers tojást összeturmixoltam 4 púpos evőkanál 20 %-os tejföllel meg pici sóval, ezzel a habarékkal nyakon öntöttem a csülkös tésztát. A tetejére is tejfölt kentem, megszórtam durvára reszelt sajttal, és szép aranybarnára sütöttem.)

Ezekről nem készült kép.



Hétfő:

Lencseleves, csülkös tészta - ezt csak én ettem.

Körözött apróra vágott friss zöldségekkel: retekkel, uborkával, póréhagymával - a gyerekeknek inkább a friss tavaszi zöldségek tetszettek.

Kedd:
Gombakrémleves pirított kenyérkockákkal




Fűszeres, ropogós bőrű csirkecombfilé vele sült tepsiskrumplival





Almás-kandírozott narancshéjas muffin - mert szeretjük

Címkék

Heti Menü