2017. 17. heti menü

  • 2017.04.30.
  • 5

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:

ebéd: Hideg rántott csirkecombok

vacsora: Krumplis pogácsa törtkrumpli maradék felhasználásával, apróra vagdalt kolbásszal és szalámival, sajtszórással, hideg tejjel







Kedd:

Legkisebbikem kérésére eredetileg csak csirkepörkölt készült volna, de végül egy sonkás-sajtos "rakott" karfiollal bővült a kínálat.

A csirkepörkölthöz a húst tényleg lepirítottam szárazon Zepter serpenyőben, utána tettem csak rá a sót, hagymát, paprika darabkát, fűszerpaprikát és csak nagyon pici vizet. Szinte még füstös íze is lett, mintha bográcsban készült volna. 4 alsócombból és 4 farrészből készült.








a maradék


Sonkás "rakott" karfiol












(1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, ételízesítős-sós vízben megpárolva, olajozott tepsibe terítve, kb. 12-15 dkg
kockára vágott sonkával megszórva, 3 tojásból, 3 evőkanál tejfölből és pici sóból készült "habarékkal" nyakon öntve, tejföllel megpettyegetve, durvára reszelt sajttal megszórva, 200 fokos sütőben, légkeverésen pirosra sütve.)



Szerda:

Maradékeltüntető nap.
Hét végéről maradt leszűrt leves frissen főzött cérnametélttel
Csirkepörkölt tésztával, Sonkás "rakott" karfiol. - Nem készültek képek.

Csütörtök:
Citromos muffin





Brassói aprópecsenye csirkemellből




Péntek:
Tejfölös krumplileves









Palacsinta instant kakaós és narancsos túrós töltelékkel










Szombat:
Brokkolis-kolbászos csípős tészta - serpenyőben együtt főzve
(kevés olaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg tisztított, egészen apróra vágott brokkoli, 2 csípős paprika magház felöli vége, kávéskanálnyi csilipor,
pici víz a pároláshoz, 1 fehér műa. kanál ételízesítő, pár szelet csípős békési füstölt kolbász darabokra vágva,
6 dl forró víz, fél fehér műa. kanál só, 30 dkg 4 tojásos tészta)




Vasárnap:
Zöldborsóleves nokedlivel - hasonlóképpen, mint ITT, most mirelit zsenge borsóból, friss zöldségekkel, ahogy Apuci imádta.








Fasírtgolyók sültkrumplival, csalamádéval - (vagy majonézzel) a szokásos fasírt recept alapján


Címkék

Heti Menü