2017. 17. heti menü
- 2017.04.30.
- 5
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
ebéd: Hideg rántott csirkecombok
vacsora: Krumplis pogácsa törtkrumpli maradék felhasználásával, apróra vagdalt kolbásszal és szalámival, sajtszórással, hideg tejjel
Kedd:
Legkisebbikem kérésére eredetileg csak csirkepörkölt készült volna, de végül egy sonkás-sajtos "rakott" karfiollal bővült a kínálat.
A csirkepörkölthöz a húst tényleg lepirítottam szárazon Zepter serpenyőben, utána tettem csak rá a sót, hagymát, paprika darabkát, fűszerpaprikát és csak nagyon pici vizet. Szinte még füstös íze is lett, mintha bográcsban készült volna. 4 alsócombból és 4 farrészből készült.
a maradék
Sonkás "rakott" karfiol
(1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, ételízesítős-sós vízben megpárolva, olajozott tepsibe terítve, kb. 12-15 dkg
kockára vágott sonkával megszórva, 3 tojásból, 3 evőkanál tejfölből és pici sóból készült "habarékkal" nyakon öntve, tejföllel megpettyegetve, durvára reszelt sajttal megszórva, 200 fokos sütőben, légkeverésen pirosra sütve.)
Szerda:
Maradékeltüntető nap.
Hét végéről maradt leszűrt leves frissen főzött cérnametélttel
Csirkepörkölt tésztával, Sonkás "rakott" karfiol. - Nem készültek képek.
Csütörtök:
Citromos muffin
Brassói aprópecsenye csirkemellből
Péntek:
Tejfölös krumplileves
Palacsinta instant kakaós és narancsos túrós töltelékkel
Szombat:
Brokkolis-kolbászos csípős tészta - serpenyőben együtt főzve
(kevés olaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg tisztított, egészen apróra vágott brokkoli, 2 csípős paprika magház felöli vége, kávéskanálnyi csilipor,
pici víz a pároláshoz, 1 fehér műa. kanál ételízesítő, pár szelet csípős békési füstölt kolbász darabokra vágva,
6 dl forró víz, fél fehér műa. kanál só, 30 dkg 4 tojásos tészta)
Vasárnap:
Zöldborsóleves nokedlivel - hasonlóképpen, mint ITT, most mirelit zsenge borsóból, friss zöldségekkel, ahogy Apuci imádta.
Fasírtgolyók sültkrumplival, csalamádéval - (vagy majonézzel) a szokásos fasírt recept alapján
A szerzőről
Szeretek főzni