2017. 12. heti menü

  • 2017.03.26.
  • 1

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:

Csirkeleves cérnametélttel - szombatról maradt, erről nem készült kép

Rántott csirkemellfilé margarinos törtkrumplival - a krumpli szintén szombatról maradt, a hús pedig a tegnapi brassói hús előkészítésénél lett eltartalékolva, kb. 45-50 dkg volt. A zsemlemorzsát is házilag készítettem, - szárított kenyeret diódarálón daráltam le.





Kedd:
Lencseleves karika tésztával, pár szelet kolbásszal




Krumplis pogácsa kolbásszal-szalámival







Szerda:
Csirkecsontleves csigatésztával (5 db farrészes csirke felsőcomb csontjából hagyományosan főzve)







Húsos tarhonya csípős csalamádéval vagy céklával (az 5 db felsőcomb kicsontozott húsából és a farrészről leszedett húsból, amiket egyenlő darabokra vágtam)




Csütörtök:
Rózsi mama féle krumplifőzelék serpenyős sült csirkecombbal





Péntek:
Babérleveles burgonyakrémleves az előző napról maradt főzelékből







Serpenyős mexikói tészta

(2-3 evőkanál olaj, kb. 2 evőkanál aprított hagyma, 1/2 kg mexikói zöldségkeverék, só, szárított oregánó, fokhagyma granulátum (- ezek ízlés szerint), kb. 6 dl forró víz, még kicsi só, 1/4 kg szarvacska tészta, csilipor



Kevés olajon megpároltam a hagymát, majd a mexikói zöldségkeveréket kb. 10 perc alatt, a fűszerekkel ízesítve. Felöntöttem vízzel, még kevés sót raktam bele, majd beleöntöttem a tésztát és forrás után további 10-12 perc alatt készre főztem. Még Legkisebbikemnek is nagyon ízlett, annak ellenére, hogy húsmentes volt.)







Szombat:
Paprikáskrumpli nokedlivel, pár szeletke kolbásszal, ahogy szoktam




Vasárnap:

Húsleves csigatésztával - 6 csirkefarrészből és 6 kacsalábból, gyorsfőzőfedővel, lezárás előtt a csigatészta is belekerült - szokásos jelzések után a tűzhely elzárva, a fazék félrehúzva, megvártam, míg a pöcök magától visszaesett.







Rántott csirkemell törtkrumplival és céklával




Címkék

Heti Menü