2017. 11. heti menü
- 2017.03.19.
- 5
Március 13. hétfő
Angliában élő Középsőmnek ma van a 36. születésnapja.
Innen is nagyon sok boldogságot kívánok! Isten éltessen sokáig :)
5 éve nyáron, bográcsozás közben, még házunk kertjében
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Csonleves tarjacsontból, zöldségekkel, külön főzött cérnametélttel,
- gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 25-30 perc
Ropogós-fűszeres sültcsirke tepsis krumplival
(a hús és a krumpli is sóval-borssal, fokhagyma granulátummal, szárított oregánóval és rozmaring porral fűszerezve, a krumpli pici olajjal meglocsolva. Kb. 1 óra alatt sültek meg 175 fokra és légkeverésre állított sütőben)
Kedd:
Előző napról maradt csontleves cérnametélttel
Apróra vágott leveshúsokból és zöldségekből készült olaszos paradicsommártás tésztával - ízre, mint egy bolognai :)
Maradék mártással készült melegszendvics
Szerda:
Galambleves öreg galambokból zöldségekkel, eperszalag tésztával - gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 35-40
perc alatt, (4 db félbe vágott öreg galambból, - a májat kivéve belsőségekkel együtt. A galambokat Szüleimtől kaptuk.)
Levesben főtt, párizsiasan (tojáson) átsütött galambok
zöldborsós rizzsel, resztelt galambmájjal (a 4 galamb májából)
Csütörtök:
Bazsalikomos csirkemellcsíkok előző napról maradt zöldborsós rizzsel
(kevés olajon megpárolt fél fej apróra vágott hagyma, csíkokra vágott kb. 50 dkg csirkemellfilé, só és ételízesítő ízlés szerint,
1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 evőkanál liszt, annyi víz, hogy megfelelő sűrűségű mártást kapjunk)
Stresszoldó csokirolád, a szokásos csokitorta recept szerint, a rolád külsejét is a krémmel vontam be.
Péntek:
Dödölle
Szombat:
Csirkeleves hagyományosan főzve, zöldségekkel, cérnametélttel 5 db farrészes csirke felsőcombból
A szerzőről
Szeretek főzni