2017. 11. heti menü

  • 2017.03.19.
  • 5

Március 13. hétfő
Angliában élő Középsőmnek ma van a 36. születésnapja.

Innen is nagyon sok boldogságot kívánok! Isten éltessen sokáig :)




5 éve nyáron, bográcsozás közben, még házunk kertjében




Ezeket ettük a héten:

Hétfő:

Csonleves tarjacsontból, zöldségekkel, külön főzött cérnametélttel,


- gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 25-30 perc









Ropogós-fűszeres sültcsirke tepsis krumplival


(a hús és a krumpli is sóval-borssal, fokhagyma granulátummal, szárított oregánóval és rozmaring porral fűszerezve, a krumpli pici olajjal meglocsolva. Kb. 1 óra alatt sültek meg 175 fokra és légkeverésre állított sütőben)













Kedd:
Előző napról maradt csontleves cérnametélttel






Apróra vágott leveshúsokból és zöldségekből készült olaszos paradicsommártás tésztával - ízre, mint egy bolognai :)





Maradék mártással készült melegszendvics




Szerda:
Galambleves öreg galambokból zöldségekkel, eperszalag tésztával - gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 35-40
perc alatt, (4 db félbe vágott öreg galambból, - a májat kivéve belsőségekkel együtt. A galambokat Szüleimtől kaptuk.)






Levesben főtt, párizsiasan (tojáson) átsütött galambok
zöldborsós rizzsel, resztelt galambmájjal (a 4 galamb májából)




Csütörtök:
Bazsalikomos csirkemellcsíkok előző napról maradt zöldborsós rizzsel
(kevés olajon megpárolt fél fej apróra vágott hagyma, csíkokra vágott kb. 50 dkg csirkemellfilé, só és ételízesítő ízlés szerint,
1 teáskanál szárított bazsalikom, 1 evőkanál liszt, annyi víz, hogy megfelelő sűrűségű mártást kapjunk)





Stresszoldó csokirolád, a szokásos csokitorta recept szerint, a rolád külsejét is a krémmel vontam be.








Péntek:
Dödölle




Szombat:
Csirkeleves hagyományosan főzve, zöldségekkel, cérnametélttel 5 db farrészes csirke felsőcombból