Képek Bogikáról és 2017. 08. heti menü

  • 2017.02.26.
  • 6

Először néhány képet hoztam Bogikáról. A kis Drágám nagyon élvezi, hogy már egyedül
tud ülni










Eddig "csak" szopizott, most kezd ismerkedni az almával, sütőtökkel, de még nem nagyon tetszik neki :)








Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Csirkemell egyszerűsített kínai módra, szinte pont úgy,
mint
ITT,
(a zöldségek mellé egy darabka gyömbért is csíkokra vágtam, ettől még finomabb lett)





Kedd:
Szombatról maradt húsleves cérnametélttel








és újra krumplis pogácsa szalámival és sonkával gazdagítva


(hogy ne dobjunk ki semmit, szintén a szombatról maradt 40 dkg margarinos törtkrumpliból, majdnem ugyanúgy készítve, mint két héttel ezelőtt hétfőn. Eltérés annyi volt, hogy most csak finom lisztet használtam, és a Vénusz sütőmargarin helyett 2 csapott evőkanál zsírral és 1 evőkanál tejföllel dagasztottam meg a tésztát)








Szerda:

Farrészes csirkecombok rozmaringos-kakukfüves sültcsirke fűszerkeverékemmel sütve, ugyanolyan tepsis krumplival és sült zöldségekkel (2 nagy sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 krumpli, 2 lecsópaprika, 1 nagy hagyma - a krumpli és a zöldségek kevés olajjal megcsepegtetve)











Csütörtök:
Ebéd:
Káposztás zöldségleves eperszalag tésztával




Vacsora:
Tejfölös-borsos gombamártás késői laskagombából
tésztával
(a 25 dkg gombát Legnagyobbikom hozta még az ősszel, tisztítva, szeletelve lefagyasztottam),
vagy




Kapros tokány csirkemellből tésztával




Péntek:
Előző napról maradt káposztás zöldségleves (a lepirított zöldségekkel olyan íze volt, mint egy finom káposztás tésztának)

Turmixolt gombaszószos tészta sajttal (szintén előző napról maradt gombamártásból)




Brassói aprópecsenye
lebőrözött, filézett, feldarabolt pulyka szárnycombból




Szombat:
Paprikás krumpli, ahogy Apuci szerette, nokedlivel, kolbásszal és virslivel + napsütéssel




Vasárnap:

Húsleves cérnametélttel