2017. 6. heti menü
- 2017.02.12.
- 8
Csülök krumplival és hagymával együtt
sütve
Ezeket ettük a héten:
Hétfő:
Maradék eltüntetős ételek, a leves és a pogácsa is maradék törtkrumpliból:
Babérleveles-tejfölös burgonyakrémleves
(A maradék krumpli egy részét forró vízzel simára turmixoltam, ételízesítővel, sóval őrölt borssal és babérlevéllel ízesítettem, 2-3 evőkanál tejföllel savanyítva alaposan kiforraltam. Nagyon finom krémleves lett belőle.)
és Szalámis-sonkás krumplis pogácsa
(40 dkg törtkrumpli, 50 dkg liszt - fele finom, fele rétes -, 2 mokkás kanál cukorral meglangyosított 1 dl tej, amiben felfuttattam kb. 3,5 - 4 dkg friss élesztőt, 15 dkg Vénusz sütőmargarin. - Ezekből sima, fényes tésztát dagasztottam, majd beledagasztottam kevés apróra vágott szalámi véget és kevés sonkát, majd duplájára kelesztés után tepsire pakoltam, tetejét tejszínes tejföllel lekentem és 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben gyorsan készre sütöttem.) Isteni finom volt!!
Kedd:
Spenótos spagetti, vagy
sajtkrémes-pörcös spagetti
Szerda:
Ebéd:
Szójaszószos-gyömbéres zöldségleves tésztával
Vacsora: Kakukkfüves-rozmaringos-fokhagymás sült csirkecomb tepsis krumplival
A krumplit és a csirkecombokat sóval, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal és épp csak leheletnyi kakukkfűvel és rozmaringgal is ízesítettem.
Csütörtök:
"Gombóc" leves - vagy inkább nudli leves
Legkisebbikem rákérdezett, hogy nincs-e egy kis maradék törtkrumpli, hogy egy kis gombóclevest főzzek. Most nem volt, de főztem, most hosszabb lével, hogy a krumpli főzőleve is mehessen a levesbe. A tésztához 1 kg áttört krumplit 1 fehér kanál sót és 0,5 kg lisztet használtam fel.
"Tapcsikolt" pogácsa - olajban sült krumplis pogácsa ugyanabból a tésztából
én csak magában szeretem, de a gyerekek lekvárral ették
Péntek:
Húsleves cérnametélttel - 4-4 db alsó-felső combból, zöldségekkel
Levesben főtt húsok grillezve, krumplipürével. - Csak vacsora után jutott eszembe, hogy elfelejtkeztem a fényképezésről.
Szombat:
"Töki pompos" - avagy kenyérlángos krumplis kelt tésztából (35 dkg törtkrumpli, 45 dkg finom liszt, 1 dl tej2 mokkáskanál cukorral meglangyosítva, 2,5 dkg élesztő a cukros tejben felfuttatva, 1 fehér kanál só, 7-8 dkg margarin, pici olaj), tejfölös-friss sajtkrémes alappal, hagymával, sima füstölt és erdélyi szalonna darabkákkal, kolbásszal, szalámival, sajttal
hagymás-füstölt és erdélyi szalonnás-kolbászos-sajtos
A szerzőről
Szeretek főzni