Olaszos ízhatású tökös-kolbászos mártás tésztára

  • 2016.08.26.
  • 0









Ahogy azt már többször leírtam, a tökben az a jó, hogy tökéletesen semleges ízű, így a fűszerezéstől függ, hogy milyen ízű lesz a végeredmény. Most szárított oregánóval és bazsalikommal olaszos ízhatású tésztamártást főztem a tegnapi tökfőzelék készítésekor eltett két szelet tökből. A kolbász kellett "kellősítő anyagnak", hogy húsimádó Legkisebbikem is szívesen megegye. A jó kis füstös-csípős íze még finomabbá tette a szószt.



Hozzávalók:


Egy közepes fej hagyma fele felaprítva, 2 db lecsópaprika és 2 db hegyes erős paprika magház felöli vége
felszeletelve, 2 szelet főzőtök felaprítva,
kevés olaj, 1 fehér műanyag kanál ételízesítő, vagy só ízlés szerint, 1-1 csipet szárított bazsalikom és oregánó, 1 fehér műanyag kanál fűszerpaprika, 3 db hámozott, feldarabolt paradicsom, kb. 10 cm-es darab füstölt csípős kolbász, pár csepp folyékony édesítőszer



A felaprított hagymát, paprikákat és tököt kevés olajon, ételízesítő, bazsalikom és oregánó hozzáadásával saját levében párolni kezdtem.






Amikor üvegesedni kezdett, megszórtam fűszerpaprikával, jól elkevertem




majd hozzáadtam a hámozott, feldarabolt paradicsomot,




elkeverés és pár perc után a szeletelt kolbászt,




és lefedve főni hagytam.




Rövid idő alatt a tök teljesen szétfőtt, a nagyobb látható darabok a paprika csíkok és a paradicsom darabok maradtak benne. Néhány csepp folyékony édesítőszerrel szelídítettem kicsit a paradicsom savasságán, és el is készült a sűrű mártás.







Zepter módszerrel megfőzött durum tésztával tálaltam, isteni volt :), érdemes kipróbálni!