Zöldbabfőzelék gyorsfőző fedővel - fokhagymásan-kaprosan-tejfölösen, picit csípősen

  • 2016.07.14.
  • 0









Nem tudom mi az oka, de nekem a friss zöldbab mindig nagyon soká puhul meg ha rendesen főzöm és az állaga se olyan, mint amikor mirelit zöldbabból készítek valamilyen ételt. Ezért próbáltam ki gyorsfőző fedővel a friss zöldbab főzését. Egyrészt energiatakarékos, mert a szokásos jelzések után azonnal kikapcsoltam a tűzhelyet, a konyhai órát 20 percre állítottam, de még így is félre kellett húzni a fazekat, mert a termosztát mutatója elindult a piros mező felé. Mire letelt a 20 perc, már alig kellett gőzt kiengedni a fazékból, de még mindig forrt az étel. Gyorsan csináltam egy tejfölös habarást, azzal behabartam a főzeléket, után-ízesítettem egy kis sóval, fokhagyma granulátummal, csiliporral és szárított kaporral, majd még pár csepp ecettel is savanyítottam. Isteni finom lett így a főzelék, fokhagymásan-kaprosan-tejfölösen, picit csípősen.




Hozzávalók:


1 nagy zacskó zöldbab tisztítva, feldarabolva, 1 liter víz (pont ellepte), 2 fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma granulátum, csilipor, a habaráshoz: 3 púpos evőkanál tejföl, 4 evőkanál rétes liszt, kevés hideg víz, az után-ízesítéshez: só, fokhagyma granulátum, szárított kapor, csilipor - ízlés szerint, pár csepp ecet.




A nagy zacskó Férjem Édesanyjától kapott friss zöldbabot tisztítás, darabolás után annyi vízben tettem oda főni, amennyi éppen ellepte (1 liter). Ízesítettem ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, csiliporral, és gyorsfőző fedővel lezárva szokásos jelzésekig forraltam. A továbbiakat fentebb leírtam.