Tökös zellerkrémleves

  • 2016.07.09.
  • 3





Szintén a testkontroll jegyében. Még a múlt héten kaptunk Szüleimtől egy hatalmas tököt, akkor csak a felét használtuk el, tök-krémleves és rántott tök készült belőle. A többit megtisztítva, lapos szeletekre vágva, becsomagolva tartottam a hűtő zöldséges rekeszében. Tegnap ennek feléből készült a karfiolos tökpörkölt, úgy gondoltam, ma a másik felével gazdagítom a zellerkrémlevest, és így is lett. Jó a tökben, hogy teljesen semleges ízű, így most sem kiabált ki a levesből. Aki nem tudja, hogy tök is van benne, észre sem veszi, így titkon még több zöldség juthat a szervezetbe :).


Hozzávalók:

Kb. 20 dkg tisztított főzőtök kockára vágva, 1 közepes új zellergumó szintén feldarabolva, fél fej hagyma felaprítva, 1 evőkanál olaj, 1 liter forró víz, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, őrölt bors, néhány zellerlevél - szára nélkül - felaprítva, a sűrítéshez: fél kávéscsésze hideg víz, 2 mokkáskanál kukoricakeményítő



A zöldségeket a fűszerekkel és zellerlevéllel főni tettem. Kb. 10-12 perc főzés után összeturmixoltam. Kicsit hígnak találtam, ezért hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítettem. Újra megturmixoltam és máris tálalhattam. Tejszín nélkül is finom leves lett, de aki szeretné, pár kanál tejszínnel még selymesebbé teheti.

Második fogás káposztás tészta volt tojás nélküli tésztával. Ez nem durum tészta volt, ezért kicsit mászkosabb lett, mint durummal. Azért az is nagyon finom volt, csak nem olyan szép.


A szénhidrátos ebéd után a várakozási idő 3 óra.