Karfiolos tökpörkölt apró durumtésztával

  • 2016.07.08.
  • 6





Mióta kijöttem a kórházból, fogytam pár kilót. Erre próbálok ráerősíteni azzal, hogy néhány napja igyekszem testkontrollosan enni. Nem viszem túlzásba a dolgokat, abból készítem a kaját, ami éppen itthon van. Ha nincs gyümölcs itthon, akkor inkább nem reggelizek, inkább kicsit hamarabb ebédelek. Ilyen indíttatásból készült ez a vegetáriánus pörkölt is. A sok zöldség némi tésztával isteni ebéd lett, lelkiismeretfurdalás nélkül mind megettem.




Hozzávalók 1 személyre:

2-3 evőkanál olaj, fél fej hagyma apróra vágva, fél hegyes erős paprika szeletelve, 20 dkg főzőtök tisztított, mag nélkül, kb. 2x2 cm-es kockákra vágva, 20 dkg karfiol apró rózsáira szétszedve, 1-1 kávéskanál ételízesítő és só, 1,5 fehér műanyag kanál fűszerpaprika, 3 dl víz, 10 dkg tojás nélküli durum apró tészta.



Pont
úgy csináltam, mint bármelyik másik pörköltet. Megdinszteltem a hagymát, zöldpaprikát, aztán rátettem a zöldségeket, fűszereztem, felöntöttem vízzel, és kb. 10-12 percig főztem. Akkor hozzáadtam az apró tésztát és még 12 percig hagytam főni. Addigra az összes levet magába itta a tészta és a zöldségek is teljesen megpuhultak. Isteni, ízes, testkontrollos ebédem lett, mivel tésztát tartalmazott, szénhidrátosnak számít, minimum 3 óra volt utána a várakozási idő a következő étkezésig.