Cukkinifasírt

  • 2016.07.11.
  • 6








Szüleimtől és Párom Anyukájától is kaptunk cukkinit az elmúlt napokban. Nem is kicsiket. Ma egy hatalmas, Szüleimtől kapott cukkini felhasználására kerestem új receptet a neten. Találtam is egy jónak tűnőt ITT. Köszönet a receptért. Pontos mennyiségek nem voltak megadva, így én is találomra csináltam.



Hozzávalók:


1 hatalmas, kemény héjú cukkini - tisztítva, kimagozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve, 2 fehér műanyag kanál ételízesítő a lesózáshoz, 15-20 dkg durvára reszelt trappista sajt, 2 egész nyers tojás, őrölt bors és fokhagyma granulátum ízlés szerint - én jócskán tettem bele, mert imádom, ha jó fűszeres az étel -, annyi zsemlemorzsa, hogy összeálljon a massza, végül még fél fehér műanyag kanál ételízesítő, olaj a sütéshez.




A lereszelt cukkinit ételízesítővel leszórva állni hagytam, hogy kiadja a levét. Addig lereszeltem a sajtot. A cukkini kioldódott levét kinyomkodtam, hozzáadtam a reszelt sajtot, tojást, fűszereket, majd annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjak. Forró olajban, de a hőt mérsékelve sütöttem meg a cukkinifasírtokat. Nem tudom miért barnultak meg ennyire, talán a sajttól? Az viszont biztos, hogy nagyon finomak voltal. Még húsimádó Legkisebbikem is jól belakmározott belőle. Köretet nem csináltam hozzá, ez egymagában volt a köret és a feltét is.
Ebből a mennyiségből nekem 17 db lett.