Eperdzsemes-csokikrémes rolád

  • 2016.05.16.
  • 2









Legnagyobbikomék ma megint átjöttek hozzánk drága kis Unokánkkal, Olivérrel, aminek nagyon örültünk mindannyian, mert olyan tündéri, barátságos, zabálni való kis Csöppség, hogy nincs arra szó. Egyre ügyesebb, okosabb, és olyan édes, csak olvadoztunk Tőle. Az ebéd utáni várakozás lerövidítésére sütöttük ezt az eperdzsemes-csokikrémes roládot. Igaz, Ő még nem kapott belőle, de nagyon cuppogott, amikor tálaltam és ettük. Amikor a kép készült Róla, épp a sütit vágtam fel és fényképeztem, de látszik, mennyire
érdekelte a dolog.
Anyukája alig bírta tartani a kis Drágát :). Érdekes, hogy állandóan úgy néz Apuci képe és urnája felé, mintha
tényleg látná, hogy ott van. Búcsúzáskor bőszen integetett Nagypapinak
is, amit én nagyon meghatónak találtam.










Az édes kis Cukiságunk után néhány szó a sütiről is.


6 tojásos piskótát sütöttünk (tojások szétválasztva, fehérjébe és sárgájába is 3-3 evőkanál kristálycukor, fehérje habbá verve, sárgája sűrű krémmé keverve, majd a sárgája a fehérjébe keverve, utána 6 evőkanál rétes liszt + 2 evőkanál olaj. A massza sütőpapírral bélelt tepsibe simítva, alsó-felső sütésre és 160-150 fokra állított előmelegített sütőben sütve, amíg tapintva már nem tűnik puhának. Másik sütőpapírra borítva, feltekerve hagyjuk kihűlni).

A krémhez 1 csokis pudingpor, 2,5 + 0,75 dl tej, 5 evőkanál cukor + 1 púpos evőkanál kakaópor (ez a zacskón lévő utasítás szerint megfőzve). 25 dkg margarin 6-7 dkg porcukorral
habosra keverve, a kihűlt puding géppel belekeverve.


Betöltés: a kihűlt, kitekert piskótát először megkentem saját készítésű eperdzsemmel, (az eper Szüleim kertjéből került a konyhába, igazi napsütötte eper) majd a krém következett. Feltekertem, a maradék krémmel kívül is bekentem és étcsokit reszeltünk rá. Hűtőben pihent tálalásig.











Nem volt túl édes, de mindenkinek nagyon ízlett, abból is gondolom, hogy 2-2 szeletig meg sem álltak, aminek nagyon örültem.