Zöldborsós-gombaszószos kagyló tészta

  • 2014.05.02.
  • 4











Egyszerű szénhidrátos étel készült ma ebédre, zöldborsós-gombaszószos tészta.

Tegnapelőttről volt még brokkolikrémleves, tegnapról csontleves, ha valaki levesre vágyott ezek közül választhatott előtte (én egy tálka brokkolikrémlevest választottam, így az egész ebédem testkontrollos maradt).

A zöldborsós-gombaszósz hozzávalói: 1-2 evőkanál olaj, 1 fej felaprított hagyma, 30 dkg mirelit zöldborsó, 25 dkg gomba, 0,5 liter meleg víz, só, ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, 4 evőkanál tejszín, fél piros kaliforniai paprika, két fél hegyes erős paprika (mindkettő magház felöli vége volt) nagy csokor petrezselyemzöld + 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld

valamint 1 csomag (fél kg) durum kagylótészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj



Kevés olajon megdinszteltem kissé a felaprított hagymát, majd hozzáöntöttem a borsót. Addig pároltam együtt, míg a borsószemek átforrósodtak. Ekkor a megtisztított, cikkekre vágott gombát krémesre turmixoltam fél liter jó meleg vízzel, és ezzel a sűrű gombapéppel öntöttem föl a borsót. Sóztam, kevés ételízesítőt és őrölt borsot tettem bele és főztem pár percig, csak utána került bele a kockákra vágott kaliforniai paprika és a felaprított petrezselyemzöld. A legvégén kevés tejszínnel ízesítettem, amivel csak pár másodpercig forraltam, beletettem a szárított petrezselyemzöldet, belekevertem a forrás után 15 percig főzött kagyló tésztát és petrezselyemzölddel díszítve tálaltam.